Składniki na spód:
- 250g ciastek Digestive
- 80g masła
- 60g solonych orzeszków ziemnych
- 2 łyżki Nutelli
Składniki na krem:
- mały słoiczek Nutelli
- 500g serka Mascarpone ( w oryginalnym przepisie polecany jest serek Philadelphia)
- 300ml śmietanki 30%
- 60g cukru pudru
- owoce (maliny, borówki, banany) - wedle preferencji
Sposób przygotowania:
Spód:
1. Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować, do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
2. Masę wyłożyć do formy i włożyć do lodówki na ok. 20 minut.
W tym czasie przygotować krem w następujący sposób:
1. Mikserem wymieszać serek Mascarpone z cukrem pudrem, dodać Nutellę.
2. W drugiej misce ubić śmietanę.
3. Gotową śmietanę wymieszać z masą i przełożyć na spód tarty (formy).
4. Udekorować wybranymi przez siebie owocami. W moim przypadku były to banany.
5. Gotową tartę wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
SMACZNEGO!
Potwierdzam, jest pyszne <3
OdpowiedzUsuń