Uważam, że omlet jest tak samo wdzięcznym daniem, jak zapiekanka. Można dodać do niego różnego rodzaju dodatki, a zawsze smakuje wyśmienicie.
U mnie dalej zielono - wiosennie :)
Składniki:
3 jaja
mrożony szpinak ok. 8 cząstek
świeży ogórek
olej rzepakowy
sól
Sposób przygotowania:
Jaja wymieszać widelcem w miseczce.
Na patelnię nalać olej w ilości 1 łyżki stołowej.
Na rozgrzany olej wlać rozmieszane jaja. Smażyć. (bez obrania, do momentu aż jaja nam się zetną).
Wyłożyć na talerz, poukładać dodatki, doprawić do smaku.
Wartość energetyczna: 335,2 kcal.
Białka: 23,31g
Tłuszcze: 25,56g
Węglowodany: 3,7g
Wartości podane są w przybliżeniu. Ja do zmierzenia składników używałam wagi kuchennej. Wasze wartości mogą się nieco różnić, w zależności od tego ile będą ważyć Wasze produkty.
narobiłaś mi ochoty <3
OdpowiedzUsuńCiekawe:-)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym;]
OdpowiedzUsuń